fredag 16 november 2007

"499 historiska personer.. och Gunde Svan"

Kom nyss hem från Lund där jag tidigare ikväll såg showen "500" med Anders Jansson & Johan Wester. I publiken sitter 500 historiska personer, noga utvalda förstås. Vi i publiken agerade dessa genom att ha mottagit varsitt kort vid entrén. Jag var Christian Dior, min lillebror var Salvador Dali. Korten som delats ut innehåller fakta såsom om personen i fråga hade skägg, syfilis, taskig barndom osv. Mycket udda fakta helt enkelt intryckt på ett 20cm högt kort.

Under hela 1 timme och 45 minuter improviserar duon något så makalöst fantastiskt. De bollar allting tillsammans med "de 500" så man undrar om personerna i publiken verkligen är "bara publik" och inte inhyrda av Lundagrabbarna?! Allting går relativt smärtfritt fram och skratten avlöser varandra.

"Är det någon som har problem med att prata inför publik så kan ni väl säga till" hojtar Anders från scenen, vi drunknar i skratt.

Eftersom bland annat Adolf Hitler satt i publiken frågade dem varsamt:
"Hur många är nazister i publiken?" "Räck inte upp en hand.."
"Alla som har syfilis räcker upp en hand" (inväntar handuppräckning) "Nu kan ni som har syfilis på ert kort räcka upp handen..." Jag avgudar snubbarna, de är helt otroliga. Drömduon att intervjua, jajamen.

Inga kommentarer: